Lansering ny sajt om våld mot kvinnor i världen.
SKR:s nya hemsida www.causeofdeathwoman.com lanseras med ett seminarium på Brottsoffermyndighetens konferens på Internationella Brottsofferdagen 22 feb 2012: http://www.brottsoffermyndigheten.se/default.asp?id=4524
ons, 2012-02-15 14:21

Cause of Death: Woman är en journalistisk granskning om våld mot kvinnor. En av tre kvinnor världen över utsätts för fysiskt, sexuellt eller annan typ av våld under sin livstid. Under 2010-2012 undersökte vi situationen i tio länder. I varje land träfffade vi de om överlevt våldet och de som arbetar för förändring. Med hjälp av anhöriga kunde vi också berätta en dödad kvinnas historia. På www.causeofdeathwoman.com kan du ta del av resultatet. Här finns 150 reportage från hela värden. Bakom projektet står Karin Alfredsson, Linda Forsell, Kerstin Weigl och Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR). Bland bidragsgivarna finns Sida.

Länderna som ingår i projektet är: USA, Sydafrika, Egypten, Sverige, Pakistan, Mexiko, Ryssland, Brasilien, Kongo och Spanien.

Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR) samlar ett hundratal kvinnojourer, tjejjourer och andra föreningar som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Förbundet är partipolitisk och religiöst obundet. Läs mer på www.kvinnojouren.se.