Gigantisk journalistisk granskning av våld mot kvinnor i världen
Cause of Death: Woman: Imorgon 22 februari lanseras SKR:s nya sida www.causeofdeathwoman.com. Där kan du ta del av 150 reportage om överlevare, förändrare och dödade kvinnor från USA, Sydafrika, Egypten, Sverige, Pakistan, Mexiko, Brasilien, Kongo, Spanien och Ryssland.
fre, 2012-02-17 14:51

Cause of Death: Woman är en unik och gigantisk journalistisk granskning av våld mot kvinnor. En av tre kvinnor världen över utsätts för fysiskt, sexuellt eller annan typ av våld under sin livstid. Mellan 2010 och 2012 undersökte vi situationen i tio länder. I varje land träffade vi de som överlevt våldet och de som arbetar för förändring. Med hjälp av anhöriga kunde vi också berätta en dödad kvinnas historia. Från och med 22 februari kommer du att kunna ta del av resultatet på www.causeofdeathwoman.com. Här kommer det att finnas 150 reportage från hela värden. Du kan också ladda ned vårt kursmaterial och gör det själv-utställning

– Vi tror att projektets resultat kan bidra till att belysa allvaret i våldet som drabbar kvinnor världen över. Genom personliga berättelser synliggörs strukturer, och utvecklingen i Sverige sätts i ett globalt sammanhang, säger SKR:s förbundsordförande Carina Ohlsson.

Bakom Cause of Death: Woman står journalisten och författaren Karin Alfredsson, bildjournalisten Linda Forsell, journalisten Kerstin Weigl, samt Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR). Bland bidragsgivarna finns Sida och Sigrid Rausing Trust.

Karin, Linda och Kerstin har besökt USA, Sydafrika, Egypten, Sverige, Pakistan, Mexiko, Brasilien, Kongo, Spanien och Ryssland.

För pressbilder och mer information se: http://www.kvinnojouren.se/cause-death-woman-1

Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR) samlar omkring 100 kvinnojourer, tjejjourer och andra föreningar som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet.

SKR:s förbundsordförande är Carina Ohlsson, carina.ohlsson@kvinnojouren.se, tel: 070-343 96 30.